Vårt mål är att du ska känna dig nöjd med dina skor och säkra med att handla hos oss på Broken Bird Bootmakers, både med våra produkter, vår tjänst och med oss ​​som en schysst och ansvarstagande leverantör. (Saknar du någon information om köpvillkor eller vill föreslå något som vi är glada om du kontaktar oss.)

Vi följer konsumentverkets riktlinjer och presenterar följande:

PRISER

I priser som anges i butiken ingår moms.

ÅNGERRÄTT

Du har 14 dagars ångerrätt på varor du handlar i vår webbutik. Ångerfristen börjar löpa från dagen du tagit emot varan. Varan måste returneras inom 14 dagar. Returfrakten betalas av oss och du ansvarar för varan ända tills den är mottagen hos oss. Kom ihåg att begära kvitto från posten eller den aktör du anlitar till att returnera varan och se till att kunna visa upp den vid retur. För att du ska kunna lämna tillbaka varan måste den vara i oförändrat skick. Du får inte använda en vara eller hantera den på ett sätt som inte är avsett för produkten. Vid annan användning än produktens avsedda användning står du som kund för varans värdeminskning. Om det du köper kostar mindre än 400 kronor gäller inte ångerrätten. Vi återbetalar pengarna till dig inom 10 dagar efter att vi mottagit returnerad produkt.

Läs mer om ångerrätt här.

LEVERANS OCH FRAKTKOSTNADER

Leverans sker med Posten Postpaket. Broken Bird Bootmakers erbjuder fri frakt för lagd order över 700 kronor. I annat fall kostar frakten 79 kr. Beställda varor plockas inom 5 arbetsdagar. Postens leveranstid är normalt tre till fem dagar.

BETALNING

Betalning görs via Stripe eller Klarna och innebär inga kostnader för betalaren utöver beloppet för varorna i beställningen, inklusive eventuell frakt. Vid större beställningar eller specifika önskemål är du välkommen att kontakta oss.

REKLAMATION AV VARA

Broken Bird Bootmakers garanterar att de varor vi sänder till dig är helt felfria. Skulle du ändå upptäcka att produkten är skadad så meddela oss omedelbart och beskriv i detalj vilka fel produkten har.

Vi ersätter dig för returfrakten av den skadade varan vid en eventuell retur som skickas med Posten (Obs endast Posten). Vid en eventuell tvist läser vi noggrant Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Retur av konstaterad skadad vara ska ske inom 14 dagar från leveransdagen. Vi ersätter reklamerad (med konstaterade fel) vara med ny vara enligt din ursprungliga beställning.